Acest site foloseste elemente de tip cookie

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de social media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea site-ului nostru cu partenerii noștri de socializare, publicitate și analiză, care îl pot combina cu alte informații pe care le-ați furnizat-o sau pe care le-au colectat din utilizarea serviciilor lor.

DarkHound

În zilele noastre, industria tehnologiei informației evoluează constant și rapid, iar odată cu aceasta, există o creștere semnificativă a utilizării software-ului SaaS (Software as a Service). Acesta este un tip de software care oferă utilizatorilor acces la aplicații prin intermediul cloud-ului, fără a fi nevoie de instalarea software-ului pe propriul computer.

Există numeroase avantaje ale utilizării software-ului SaaS, printre care se numără reducerea costurilor, timpul de lansare, accesul de oriunde, scalabilitatea și nivelul ridicat de securitate.

Reducerea costurilor și timpul de lansare

Principalul beneficiu adus de SaaS este reducerea costurilor și timpului de implementare. Utilizând o soluție de tip SaaS, nu trebuie să vă faceți griji în legătură cu stocarea, serverele sau rețeaua. Furnizorul SaaS se va ocupa de aceste lucruri prin intermediul stocării de tip cloud. De asemenea, SaaS îți oferă posibilitatea să economisești prin simpla implementare a funcționalităților de care ai nevoie, fără a plăti pentru facilități de care nu ai nevoie sau pe care nu vei ști cum să le utilizezi.

Accesul de oriunde

Prin accesul la internet, poți vizualiza software-ul din orice locație. Indiferent dacă ești acasă, la birou sau într-o cafenea, poți să accesezi serviciile cloud, chiar dacă nu ai la îndemână laptopul sau computerul desktop al companiei. Acest avantaj oferă o flexibilitate sporită și posibilitatea de a lucra de oriunde.

Eficiența timpului de lansare

În mod tradițional, instalarea și configurarea unui software poate dura săptămâni sau chiar luni, dar în cazul SaaS, aceste etape sunt eliminate în totalitate. Produsul SaaS este predefinit și preconfigurat în sistemul cloud. Din acest motiv, este imediat gata de utilizare și nu necesită un timp îndelungat de așteptare pentru a fi implementat. Acest avantaj este deosebit de important pentru companiile care doresc să își îmbunătățească rapid procesele sau să răspundă rapid la nevoile clienților.

Oferă o bună scalabilitate

SaaS poate fi ușor adaptat la volumul de lucru și date și la numărul de persoane care accesează platforma. Această caracteristică face sistemul SaaS foarte flexibil și capabil să funcționeze în parametri normali chiar și în cazul unei creșteri semnificative a volumului de date sau a numărului de utilizatori. În plus, utilizatorii pot beneficia de noi facilități sau funcții, fiind mereu la un click distanță. Această scalabilitate face din SaaS o soluție ideală pentru companiile care își doresc să crească și să se dezvolte în timp.

Plata serviciului în baza facilităților dorite

SaaS îți oferă posibilitatea să economisești prin simpla implementare a funcționalităților de care ai nevoie. Astfel, nu vei fi nevoit să plătești pentru facilități de care nu ai nevoie sau pe care nu vei ști cum să le utilizezi. De asemenea, vei putea opta pentru facilități suplimentare oricând ai nevoie sau vei avea posibilitatea să renunți la unele funcții în favoarea altora. Această flexibilitate financiară permite companiilor să gestioneze mai eficient bugetul și să facă investiții în alte domenii importante.

Nivel ridicat de securitate

Un alt avantaj important al SaaS este nivelul ridicat de securitate oferit de această soluție. Sistemele SaaS păstrează informațiile confidențiale ale unei companii mai bine decât alte opțiuni de software tradițional. Acest lucru se datorează furnizorilor SaaS care au obligația de a avea grijă de datele clienților lor. În plus, datele clienților sunt stocate pe mai multe servere cloud, deci există copii ale informațiilor pentru a preveni pierderea acestora în cazul unor incidente precum penele de curent sau alte probleme tehnice.